Συμβουλές

Αντικατάσταση Κουφωμάτων

Η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών, η επιτακτική ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας, η βελτίωση της ηχομόνωσης και η αύξηση του βαθμού ασφαλείας είναι κάποιοι από τους λόγους που μας οδηγούν στην αντικατάσταση κουφωμάτων. Οι κατηγορίες κουφωμάτων για αντικατάσταση περιλαμβάνουν και κουφώματα αλουμινίου, ανοιγόμενα ή συρόμενα.
Με την αντικατάσταση κουφωμάτων, ο τελικός χρήστης επιτυγχάνει μια πληθώρα από οφέλη όπως εξοικονόμηση ενέργειας, αισθητική αναβάθμιση, καλύτερη ηχομόνωση και στεγανότητα και προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Σε αυτά μπορούν να προστεθούν η ελάχιστη συντήρηση που απαιτούν τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου, η δυνατότητα επιλογής χρωματισμού και η δυνατότητα προσαρμογής αυτοματισμών.
Οι λόγοι που ωθούν τον τελικό χρήστη σε αντικατάσταση κουφωμάτων είναι πολλοί και αυτοί οι λόγοι πρέπει να είναι και τα κριτήρια του ιδιώτη για την επιλογή του κατάλληλου συστήματος αλουμινίου. Η επιτυχημένη επιλογή συστήματος πρέπει να είναι αποτέλεσμα ορθολογικής αξιολόγησης όλων των παραμέτρων που αφορούν στο κτίριο και τις ανάγκες του τελικού χρήστη. Η προϋπάρχουσα τυπολογία, η δυνατότητα αλλαγής τυπολογίας, οι τοπικοί οικοδομικοί περιορισμοί, το κόστος και οι προσδοκίες του πελάτη αποτελούν τον βασικό κορμό, για την σωστή επιλογή.

Χρήσιμες Συμβουλές για την Σωστή Επιλογή Κουφωμάτων και Συστημάτων Αλουμινίου

Τα κύρια στάδια επιλογής κουφωμάτων αλουμινίου θα πρέπει να είναι:
Αξιολογούμε την εταιρεία βάση του ονόματος και της παρουσίας της στην αγορά και κυρίως της δυνατότητας της να δώσει λύσεις στην εφαρμογή μας.
Αξιολογούμε τα πιστοποιητικά των σειρών αλουμινίου. Εάν το σύστημα αλουμινίου δεν διαθέτει πιστοποιητικά τότε δεν υπάρχει λόγος για πειραματισμούς.
Αναζητούμε πληροφορίες και συστάσεις τόσο από το οικείο περιβάλλον με προηγούμενη εμπειρία σε αγορά κουφωμάτων αλουμινίου όσο και από φίλους - γνωστούς.
Αναζητούμε την σήμανση CE

Καθαρισμός και συντήρηση των κουφωμάτων αλουμινίου

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ: Χρησιμοποιείτε πολύ μαλακό πανί ή σφουγγάρι, λίγο νερό και ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού (όπως το σαμπουάν) για τον καθαρισμό στα κουφώματα αλουμινίου. Εάν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, ή σε βιομηχανική περιοχή, ο καθαρισμός θα πρέπει να είνα πιο συχνός.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΑΦΗΣ: Είναι σαφές ότι κάθε κούφωμα αλουμινίου έχει υποστεί μια ορισμένη επεξεργασία βαφής. Ως εκ τούτου δεν κολλάμε σελοτέιπ ή άλλου είδους ταινίες στη βαφή. Το ίδιο ισχύει και για υλικά οικοδομής που μπορεί να έχουν κολλήσει κατά την προετοιμασία του σπιτικού σας, όπως τσιμέντο, γύψος, ασβέστης κ.ά.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ: Εάν παρατηρήσετε ίχνη σιλικόνης, χρησιμοποιήστε λίγο μπλε οινόπνευμα και ένα μαλακό ύφασμα ή βαμβάκι, και με προσεκτική τριβή αφαιρέστε τα. Επίσης, μην επιλέξετε υφάσματα με τραχιά επιφάνεια, σύρματα ή δυνατά καθαριστικά για τα κουφώματα αλουμινίου, διότι υπάρχει κίνδυνος καταστροφής τους.

Ενεργειακά τζάμια στην πράξη

Όσο σημαντική είναι η επιλογή και αγορά θερμομονωτικών κουφωμάτων αλουμίνίου, άλλο τόσο σημαντική είναι και η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων αντί των απλών διπλών. Ο συνδυασμός θερμομονωτικού κουφώματος και ενεργειακού τζαμιού, είναι αυτός που μεγιστοποιεί την ενεργειακή απόδοση του κουφώματος αλουμινίου, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα για θέρμανση και ψύξη.

Ηλεκτροστατική βαφή αλουμινινίου και κουφωμάτων αλουμινίου

Η συνηθέστερη αν όχι επικρατέστερη διαδικασία βαφής των προφίλ αλουμινίου γίνεται δια της μεθόδου της ηλεκτροστατικής βαφής. Ουσιαστικά πρόκειται για χρώματα σε μορφή πούδρας τα οποία μέσα σε ειδικές καμπίνες ψεκάζονται στα προφίλ και εν συνεχεία πολυμερίζονται μέσα σε φούρνους. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι συνεχώς διευρούμενες καταναλωτικές - αρχιτεκτονικές ανάγκες έχουν οδηγήσει τις εταιρείες του κλάδου στην ανάπτυξη μίας ευρείας γκάμας πουδρών ικανές να ικανοποιήσουν κάθε ειδική χρωματική απαίτηση.